Boat

ВАЖНО ЛИ Е КАКВА ЩЕ БЪДЕ ДЪЛЖИНАТА НА ДОМЕЙНА ?


Хостинг и Домейн

Дори домейнът да съдържа две думи като online и chasovnici, не се долавя коренна разлика, дали са разделени с тирета или изписани слято. Ние от Sky Prime Ви съветваме тиретата да липсват, защото това е характерно за сериозните фирми. Тиретата са често употребявани от сайтове, които използват голям брой ключови думи в домейна си, с цел манипулация на резултатите от търсенията в Google търсачката. За по-добро оптимизиране, е хубаво да се употребят по-малък брой тирета или по възможност да бъде използвано само едно. Желателно е да изберете вариант за име, което ще се приеме положително от аудиторията и ще се запомни лесно. 

Неблагоприятно е и използването на съкращения в домейна, освен ако брандът Ви не се прочуе като съкращение, като hp.com и много други.

Съветваме Ви, ако имате възможност да използвате само една дума, но ако е наложително не е сериозен проблем да ползвате и повече. Домейните съдържащи над две думи в имената си не са удобни за използване от потребителска гледна точка.

Хубаво е да вземем под внимание, че дългите и слети имена са трудни за запомняне, като имайте предвид ,че по-кратките са по-престижни и по-подходящи за домейни на Вашия сайт. 

 

Follow us