Boat

Екосъобразност на работното място


Полезно

През нашия дългогодишен престой на Земята не трябва да злоупотребяваме с природата и нейните дадености, а да се опитваме да я запазим чиста и годна за живеене още дълго време, и да се стараем да допринесем максимално за опазването на околната среда.

По случай Деня на природата сме ви подготвили няколко начина, чрез които можем да бъдем екосъобразни, но и практични, докато работим в офиса:

1) Намалете броя на пластмасовите изделия за еднократна употреба във вашия офис - използвайте продукти за многократна употреба от метал, бамбук, стъкло, стомана и още различни благоприятни за околната среда материали.

2) Намалете използването на найлонови торбички - обикновено използваме торбичките само за кратко време и поради това компостируемите торбички, които са биоразградими, без да оставят трайно въздействие върху планетата, са най-добрият начин, не само за компостиране, но и за облицоване на основните ни кошчета. За щастие има много производители на пазара, които основно наблягат върху създаването на платнени торбички, които смело можем да използваме за пренасяне на личните си вещи или покупки от магазина до офиса - това ефективно намалява количеството отпадъци.

3) Закупете правилните крушки - заменете старата крушка с компактна флуоресцентна светлина. CFL крушките могат да издържат пет пъти по-дълго и да използват много по-малко електричество от обикновените крушки.

4) Използвайте по-малко хартия - дигитализирайте своите своите бележки и документи, колкото се може повече. По този начин не само опазвате околната среда, но и оптимизирате своето време и сте по-продуктивни.

Ако имате други предложения за оптимизиране на използваното количество пластмаса на работното място, или други възможни решения споделете ни в коментарите.

Follow us